Katten

Niet elke kat heeft uw of onze hulp nodig. Er is een wezenlijk verschil tussen een loslopende kat of een (verwilderde) zwerfkat. We begrijpen dat u niet altijd even blij bent met vreemde katten in uw huis of tuin, echter is dit voor de dierenambulance geen reden om deze dieren op te halen.
Heeft u een kat in uw tuin die u niet kent geeft u deze dan geen eten, verreweg de meeste katten hebben een eigenaar en struinen de buurt af op zoek naar voedsel, ook als de eigenaar de kat netjes verzorgt. Geeft u de kat wel te eten dan zal deze bij u blijven of in ieder geval regelmatig bij u terugkomen.

Een gezonde huiskat heeft de volgende kenmerken: Glanzende goed verzorgde vacht, benadert u of is te benaderen en zal miauwen of spinnen, is niet mager en heeft schone ogen, oren en neus.

U kunt de dierenambulance wel inschakelen voor katten die gewond, ziek, verweesd of overleden zijn. Gewonde of zieke katten kunnen zich anders dan normaal gedragen, door de angst/pijn kan een normaal lieve kat u aanvallen.

Heeft u last van zwerfkatten dan kunt u in overleg met de Dierenambulance een vang actie opzetten om deze dieren te vangen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het bestuur van de dierenambulance.