Vermist

Hieronder vind u algemene informatie m.b.t. vermiste dieren. Als u een overzicht zoekt met alle vermiste dieren klikt u hier: Overzicht vermiste dieren.

U bent uw dier kwijt, op zich is dat al vervelend genoeg. Op deze pagina geven we u een aantal tips om te zorgen dat uw geliefde (huis)dier weer snel bij u terug kan zijn.

  • Belt u even met ons om de vermissing door te geven. Het kan zijn dat wij al een melding hebben ontvangen dat iemand uw huisdier heeft gevonden. Indien dit nog niet het geval is kunnn wij zodra wj een melding krijgen er sneller voor zorgen dat uw huisdier weer met u herenigd kan worden.
  • Honden zijn meestal niet ver weg, vraagt u rond in de buurt waar u uw hond bent kwijtgeraakt. Onze ervaring is dat veel honden achte een andere hond zijn aangelopen. Het kan dus goed zijn dat uw hond bij iemand de tuin of het huis is ingelopen.
  • Meld uw vermiste huisdier aan op de websites voor vermiste huisdieren. De grootste en meest bekeken sites zijn www.amivedi.nl en www.mijndieriszoek.nl. Tegenwoordig worden ook veel dieren teruggevonden via Facebook.
  • Is uw kat niet thuisgekomen dan hoeft u zich niet altijd direct zorgen te maken. Katten hebben nogal eens de neiging om een paar dagen op stap te gaan. U kunt in de buurt laten weten dat u uw kat kwijt bent, misschien heeft iemand hem per ongeluk in een schuur of garage ingesloten of is er iemand waar hij/zij een maatje komt bietsen.
  • Een weggevlogen vogel is altijd lastig. Vogels gaan doorgaans ergens hoog zitten waar ze buien ons bereik zijn. Wat kan helpen is om de kooi buiten te zetten met het deurtje open en iets lekkers in de kooi. Voor een vogel is de kooi zijn huis/nest en zal hij vanzelf terugkeren in de kooi. Natuurlijk is dit niet altijd het geval.
  • Weggelopen konjnen en andere knaagdieren zijn nooit heel ver uit de buurt. Het meest waarschijnlijke is dat deze zich bij de buren in de tuin heeft verstopt.